Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Deskundige onderzoekt crisis GGZ Delfland

GGZ Delfland heeft een extern deskundige ingehuurd om de onrust binnen de organisatie te onderzoeken. Twee weken geleden zegden dertien van de zesendertig psychiaters het vertrouwen op in de raad van bestuur.

De psychiaters beschuldigen de ggz-instelling van het aanzetten tot fraude en valsheid in geschrifte. In medische verslagen zou er zelfs gelogen zijn over zelfdodingen van cliënten, schreven de psychiaters in hun motie van wantrouwen aan het bestuur. De behandelaars die kritiek hadden, zouden zijn afgekocht of weggepest. De patiëntenzorg zou ondermaats zijn.

Inspectie voor de Gezondheidszorg

“Wij herkennen ons hier absoluut niet in”, meldt een woordvoerder van GGZ Delfland in het AD. De raad van bestuur zegt niets te begrijpen van de klachten. De woordvoerder: “Er is bij de organisatie ook geen enkele zorg over de kwaliteit van onze patiëntenzorg.” Desondanks wordt nu dus wel een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd en ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) meldt zich te buigen over de kwestie. Verder wil de IGZ geen mededelingen doen. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Psychiaters GGZ Delfland beschuldigen raad van bestuur

Zorgzwaartebekostiging in ggz uitgesteld

GGZ Delfland beconcurreert PsyQ

2 REACTIES

  1. is dagelijkse kost toch de dingen anders opschrijven
    we moeten schade aan de gezondheidzorg voorkomen
    en voor dissidenten hebben we een pilletje om het zwijgen op te leggen die de cognitieve functie uitschakeld hadol/rispadal terwijl cognitieve dysfunctie wordt hedendaags beschouwd als groep kernsymptomen in schizofrenie
    tegen zo pilletje ken je vechten van zelf word je moe dan hou je hoog zolang dat kan
    en uiteindelijk ga je ten onder wat leid tot desfunctie,,s plus complicatie,s terwijl je voor die tijd in de opbouwende levens lijn zat (gezondheid)

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.