Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deventer ziekenhuis eerste in spatader-top-40

DEVENTER - Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat het Deventer Ziekenhuis het best is toegerust voor spataderbehandeling en biedt het de meest patiëntgerichte zorg. Dit schrijft de webredactie van Medisch Contact.
Deventer ziekenhuis eerste in spatader-top-40

De Consumentenbond stelt dit na onderzoek onder ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra. De Consumentenbond onderzoekt een aantal kwalen samen met patiëntenorganisaties. Het onderzoek wordt gesubsidieerd door ZonMw de ziekenhuiszorg. Er wordt alleen gekeken naar de zorg en niet naar het resultaat van de zorg voor patiënten met spataderen.

Wensen patiënten

Patiënten met spataderen vinden het, zo schrijft Medisch Contact, belangrijk dat ze binnen één dag onderzoek, diagnose en behandelvoorstel krijgen. Volgens de Consumentenbond willen de patiënten dat het ziekenhuis of behandelcentrum slechts één loket heeft voor mensen met spataderen. Bovendien wensen ze een goede samenwerking van de specialisten, aldus de Consumentenbond.

Deventer Ziekenhuis

Op deze punten scoorden ook het Màxima Medisch Centrum in Veldhoven goed en het Flebologisch Centrum Oosterwal in Alkmaar, aldus Medisch Contact. Voorlichter Rob van Putten van het Deventer Ziekenhuis ziet de reden voor het behalen van het hoogste aantal punten in het feit dat in 1997 al een polikliniek flebologie werd opgericht. “De geïntegreerde aanpak werpt vruchten af, vooral de nauwe samenwerking tussen dermatologen en chirurgen,” aldus Van Putten.

Samenwerking

Sommige ziekenhuizen scoorden slecht op het gebied van samenwerking. Bij het Havenziekenhuis in Rotterdam en kliniek Valkenhorst (Valkenburg) is dat, zo blijkt uit het onderzoek, het minst goed geregeld. Het Havenziekenhuis en Valkenhorst eindigen daarom als laatste en voorlaatste.(Medisch Contact)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.