Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diabeter Zorgonderneming van het jaar

Expertisecentrum Diabeter is donderdag 6 december verkozen tot Zorgonderneming van het jaar. Diabeter is opgezet door twee Rotterdamse kinderartsen en helpt kinderen en jongvolwassenen om beter met diabetes om te gaan.

“Het ziekenhuis is gericht op het behandelen van complicaties, maar niet op het voorkomen daarvan. Dat is het gat waar wij met onze onderneming in springen”, geeft de winnaar, dr. Veeze, aan waar de markt van Diabeter ligt.

Risico

Beide initiatiefnemers van Diabeter hebben een extra hypotheek op hun huis genomen om de investeringen te financieren. Ze denken die investeringen in vier jaar terug te verdienen, een periode waarin ze zichzelf direct al het normatief uurtarief toekennen, dat veel hoger ligt dan het salaris dat ze als kinderarts in het ziekenhuis verdienen.

Genomineerden

Andere genomineerden voor de Zorgonderneming van het jaar waren Multitoon en Indigo. Multitoon is een uniek samenwerkingsverband tussen een SW-bedrijf (Inclusief Groep NV) en een GGZ-organisatie (Meerkanten). Indigo is een nieuw hulpverleningsconcept gericht op snelle, kortdurende hulp voor mensen met psychische problemen. (Zorgmarkt.net)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.