Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Diakonessenhuis stelt derde bestuurder aan

Mark van Dorresteijn
Arie van Alphen is per direct benoemd tot bestuurder in het Diakonessenhuis. Hij gaat zich vooral bezig houden met het verbeterprogramma ‘Veilige zorg’.
Diakonessenhuis stelt derde bestuurder aan

Van Alphen is sinds 2011 bestuursvoorzitter van VieCuri Medisch Centrum Venlo/Venray en stopt daar per 1 oktober. Hij zal per direct deel uitmaken van de huidige raad van bestuur van het Diakonessenhuis. De raad van toezicht besloot hier naar eigen zeggen toe vanwege ‘diverse ontwikkelingen binnen en buiten het ziekenhuis die meer capaciteit vergen van het ziekenhuis onder andere op bestuurlijk niveau’.

Verschil van inzicht

Het ziekenhuis kwam recentelijk in het nieuws vanwege een verschil van inzicht tussen de raad van bestuur en de medische staf. Dat meningsverschil zou gaan over ‘het feit en de wijze waarop de raad van bestuur de Inspectie heeft geïnformeerd over tekortkomingen in de organisatie en over de manier waarop verbeteringen worden doorgevoerd.’ De bestuurders realiseren zich dat de medische staf zich gepasseerd heeft gevoeld toen zij op 13 mei achter hun rug om de Inspectie informeerden over de meningsverschillen. Maar, zo is de conclusie: ‘Onze patiënten en hun veiligheid gaan voor alles, daar is iedereen het over eens’.

Derde bestuurder

Rob Florijn: ‘Wij zijn zeer verheugd met de komst van deze ervaren ziekenhuisbestuurder die zijn sporen heeft verdiend op het gebied van het optimaliseren van kwaliteit & veiligheid, cultuurveranderingstrajecten en organisatieontwikkeling. Het aantrekken van een derde bestuurder was gezien de prioriteit die wij aan veiligheid geven al langere tijd een wens van ons.’

Verbeterprogramma ‘Veilige zorg’

Het Diakonessenhuis is op 22 mei het verbeterprogramma ‘Veilige zorg’ gestart. In het programma ligt de focus op patiëntveiligheid. Het ziekenhuis heeft als doel om de kans op calamiteiten zo klein mogelijk te maken. Daarbij draait het om analyses van calamiteiten, cultuurveranderingstrajecten en sneller leren.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

 

 

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.