Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Diakonie neemt huishoudelijke hulp Amstelland over

Amstelland Thuiszorg heeft de Wmo-aanbesteding voor hulp bij het huishouden in Amsterdam verloren. Op 1 februari verloopt na vier jaar het contract. De thuiszorgorganisatie heeft de vijf winnaars van de aanbesteding benaderd met het verzoek de ongeveer 250 huishoudelijke hulpen over te nemen.
Diakonie neemt huishoudelijke hulp Amstelland over

De gemeente Amsterdam heeft op grond van een aanbestedingsprocedure besloten voor de komende drie jaar stadsbreed met vijf organisaties een contract aan te gaan. Amstelland Thuiszorg heeft deze vijf aanbieders benaderd met het verzoek de circa 250 medewerkers voor hulp bij het huishouden over te nemen, zodat voor de continuïteit van zorg en werk kan worden gehandhaafd. Thuiszorg Diakonie wil alle medewerkers met de huidige arbeidsvoorwaarden overnemen. Zo’n 950 cliënten kunnen zo hun vaste hulp behouden. De verzorging en verpleging van Amstelland Thuiszorg is via de AWBZ geregeld en gaat gewoon door. Ook maaltijden aan huis en bemiddeling naar diensten via de serviceorganisatie Attent zullen gewoon doorgaan. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Huishoudelijke hulp krijgt les in signaleren

Zorginstelling dingt mee met aanbesteding Wmo

SCP rekent op 1,5 miljard voor huishoudelijke hulp

Amstelring verliest aanbesteding en ontslaat 400 mensen

2 REACTIES

  1. Let op in het jaarverslag staat naast de opmerking van de accountant het volgende dat opvalt. Beide heren van de raad van bestuur zijn voor slechts 35% op de loonlijst, maar dan wel bij meerdere rechtspersonen. Dus salarissen optellen en bij 70% (nu te achterhalen) blijkt het salaris al ver boven de ton te liggen per persoon. Opheldering vraagt ook dat ongeveer een miljoen besteed werd aan personeel niet in loondienst!?? Hoe zit dat?

  2. Lees alle reacties
  3. In het jaarverslag lees ik bij de accountantsverklaring dat de accountant het salaris van de directeuren niet heeft kunnen toetsen, omdat de informatie daarover niet verstrekt werd.Dit is een verplichting op grond vand e Wet Jaarverslagen Zorg. Overtreding is een economisch delict!
    Dus gemeente Amsterdam hebben jullie wel getoetst en waarop dan??? Schandalige gang van zaken!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.