Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Dienstverlener Facilicom redt Meavita West

Redactie Zorgvisie
Zorgverlener Meavita wil samenwerken met het bedrijf Facilicom. Directeur Pieter de Vente heeft dat gezegd tegen Omroep West.

De Vente zei dat een aanbesteding is gedaan bij de gemeente. “Wanneer wij de combinatie gegund krijgen, dan betekent dat dat Meavitahulp, inclusief alle medewerkers en klanten, feitelijk nog twee jaar doorgaat.” De directeur denkt dat het bedrijf wordt ontvlochten in vier zelfstandige organisaties in Groningen, Doetinchem, Utrecht en Den Haag.

Doorstart

“Het bedrijf in Den Haag moet een goede kans hebben te kunnen doorstarten. Daarmee bedoel ik een zelfstandig bedrijf neerzetten in Den Haag.” Hij stelde dat de continuïteit voor de zorg voor klanten en het werk voor medewerkers in de uitvoering gegarandeerd is en blijft. Onlangs liet de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) weten bezorgd te zijn over de problemen bij Meavita. Meavita West staat 13 miljoen euro in het rood. Dat komt onder meer door een fusie van diverse zorginstanties. (ANP)

Lees ook:

Laurey: ‘Meavita heeft voorschotten nodig’

NZa beslist over miljoenensteun Meavita

Wmo-bedrijf Meavita in de verkoop

Massaontslag dreigt bij Meavita Nederland

Schoonmaakconcerns azen op onderdelen Meavita

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.