Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dignis zet topman René Boom op non-actief

Ouderenzorgorganisatie Dignis heeft algemeen directeur René Boom uit zijn functie gezet. De organisatie kampt met grote financiële problemen, volgens het Dagblad van het Noorden.
Dignis zet topman René Boom op non-actief

De gewezen directeur laat weten dat er tussen hem en de raad van bestuur een “ernstig verschil van mening” bestaat over de manier waarop de problemen kunnen worden opgelost. Het conflict is ook terug te voeren op de eerdere fusie tussen de Professor Heymansstichting en Lentis.

Problemen door zzp’s

Bestuursvoorzitter Bert van der Hoek van Lentis zegt in het Dagblad van het Noorden dat de invoering van de zorgzwaartepakketten zeker 1,2 miljoen euro heeft gekost. De invoering van deze nieuwe manier van financieren zou de kern van het probleem zijn bij Dignis. Ingewijden weten echter te melden dat een deel van de financiële problemen verklaarbaar is uit de manier waarop Lentis de bedrijfskosten doorbelast aan Dignis. Onder het personeel heerst onrust.

Fusie

Ouderenzorginstelling Professor Heymansstichting fuseerde per 1 januari 2008 met Lentis. Het fusiebedrijf is verder gegaan onder de naam Dignis. Onder Dignis vallen verpleeg- en verzorgingshuizen in Groningen, Stadskanaal, Zuidlaren, Annen, Winschoten, Delfzijl, Eelde, Haren en Norg. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees ook:

Bestuurscrisis Zorgcentrum Oldenhaghen

Zorgorganisatie start ontslagprocedure bestuurder

Ouderenzorg werft hbo-verpleegkundigen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.