Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Directeur Aveleijn legt werk neer

Algemeen directeur Rob Kievitsbosch van zorginstelling Aveleijn in Borne (Overijssel) is maandag niet op zijn werk verschenen. De directeur blijft thuis totdat een extern onderzoek naar het reilen en zeilen van de instelling voor verstandelijk gehandicapten is afgerond, zo heeft hij laten weten.
Directeur Aveleijn legt werk neer

Aveleijn heeft tal van vestigingen in het oosten van het land. De instelling heeft 2400 cliënten en een kleine 1700 medewerkers. Kievitsbosch kwam in opspraak nadat hij kortgeleden onverwacht een regiodirecteur op non-actief had gesteld wegens een arbeidsconflict.

Vertrouwen

Ruim 600 personeelsleden vroegen hem in een brief dat besluit ongedaan te maken, maar Kievitsbosch weigerde. De briefschrijvers zegden het vertrouwen in de algemeen directeur op. De raad van toezicht besloot om een extern onderzoek naar de bestuurscultuur in te stellen, dat medio februari klaar moet zijn. Personeel van Aveleijn klaagt al langer over de onzichtbaarheid van de directeur, die volgens hen ook veel te onbuigzaam te werk gaat. (ANP– Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © stockxhnge)

Lees meer:

Aveleijn vernieuwt raad van toezicht

Toezicht Aveleijn stapt op in 2011

Hypotheekdirecteur Aveleijn krijgt toch bonus

Rob Kievitsbosch wordt nieuwe bestuurder Aveleijn

2 REACTIES

 1. Bijna zeker hebben de verzorgers en verzorgsters binnen Aveleijn wat betreft financien, waardering, aansturing en faciliteiten meer te klagen dan directeur Kievitsbosch, want Aveleijn is in nederland geen uitzondering.
  HEBBEN WE GELUK DAT DIE VERZORGERS EN VERPLEEGSTERS GEWOON OP HET WERK KOMEN.
  Mijn vader zei het al: de leiding doet altijd moeilijk over de werknemer maar zorgt heel goed voor zichzelf als hij of zij in vergelijkbare situatie komt. Neem bijv Cohen. Onder de PvdA is de zorg uitgekleed maar zijn gehandicapte vrouw heeft 24 uur per dag twee hulpen. Mijn vrouw wordt eenmaal per week gedoucht en zit ooit 20 minuten op het toilet

 2. Lees alle reacties
 3. Beijen,de op non actief gestelde regiodirecteur, was toch de interne interim bestuurder tot 1 september 2010?
  Toen moest hij plaatsmaken voor Kievitsbosch de outsider die na een zorgvuldige procedure werd aangesteld. Beijen, die zichzelf intussen heel belangrijk was gaan vinden, moest stappen terugdoen. Jammer, dat kon hij niet. Iedereen die in een hierarchie heeft gewerkt weet: alfamannetjes gaan dan bokken,zo krijg je organisatiebrokken, die door de wijfjes moeten worden gelijmd.
  Met een echt zorgvuldige procedure (of Beijers blijkt een uitstekend bestuurder en wordt beloond met de stoel, of hij levert als bestuurder onvoldoende en wordt met zorg en aandacht – zorgvuldig dus – naar buiten begeleidt in een baan die bij zijn niveau past).
  Of , nog beter, had voor een echt frisse lucht, na dat muffe ego-gedoe met mannetje John Praet, een frisse vrouw aangetrokken.
  Nu hebben twee mannetjes gebokt en komt Aveleyn weer negatief in het nieuws.
  Slechte beurt voor de RvT en het advies/wervingsbureau.
  Over zorg voor cliënten en medewerkers, gezond geld verdienen en marktwaarde hebben we het niet.
  Straks gaat (gewild of niet) ook Kivietsbosch en begint de searchcarousel die een nieuw alfamannetje moet leveren weer te draaien.Zorgvuldig.
  Dat is (ook) zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.