Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeuren zorginstelling Dichterbij mogen blijven

Mark van Dorresteijn
De twee directeuren van Dichterbij die geschorst werden nadat ze kritiek hadden geuit op de organisatie, mogen blijven. De gesprekken die momenteel met hen gevoerd worden, zijn gericht op hun terugkeer. Dat meldt dagblad de Gelderlander.
Directeuren zorginstelling Dichterbij mogen blijven

‘Er worden constructieve gesprekken gevoerd die niet gericht zijn op hun vertrek’, vertelt een woordvoerder van de zorginstelling aan het dagblad. De directeuren hadden kritiek geuit op reorganisatie die Dichterbij is gestart.

Geschorste directeuren

Directeur Peter Verbraak van de regio Land van Cuijk werd als eerste geschorst omdat hij openlijk de raad van bestuur bekritiseerde omdat die zou zorgen voor een angstcultuur en niet de eigen omgangscode zou respecteren. De raad van bestuur heeft inmiddels erkend dat in elk geval in de communicatie naar het personeel toe niet goed is verlopen.

Marius van den Hoogen werd een week geleden geschorst omdat hij het personeel per brief liet weten dat de reorganisatie zal leiden tot minder personeel en minder managers. De raad van bestuur noemde dit een verkeerde voorstelling van zaken.

Slechte informatie

Ondertussen groeit de onrust, ook bij de verwanten van de 5000 cliënten van Dichterbij. Die klagen er over slecht geïnformeerd te worden. Ouders van de mensen met een verstandelijke beperking die Dichterbij opvangt hebben inmiddels hun zorg uitgesproken over de handelwijze van de raad van bestuur.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Lees ook:

Directeur gehandicaptenzorgclub Dichterbij op non-actief

Geert Tullemans nieuwe bestuurder Dichterbij

Dichterbij vernieuwt raad van toezicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.