Doekle Terpstra: ‘Alle pijlen op het voorkomen van uitstroom’

Steeds meer zij-instromers en herintreders kiezen voor de zorg. Het CBS maakte donderdag 23 mei rooskleurige cijfers bekend over teruglopende personeelstekorten. Maar hoe zit het met de uitstroom? Laten we de pijlen daar juist op richten, stelt Doekle Terpstra, voorzitter van de commissie Werken in de Zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Doekle Terpstra

Dat de personeelstekorten in de zorg snel teruglopen, is wat te optimistisch, vindt Terpstra. ‘Ik ben blij dat de aandachtspunten uit de eerste rapportage van de commissie terugkomen in de recente brief van de minister aan de Tweede Kamer. En ik zie dat met de krachtsinspanning van alle betrokken partijen stappen gezet worden. Het is een eerste positieve beweging, een dun sneeuwballetje. We mogen niet de conclusie trekken dat we al een belangrijk deel van de problematiek hebben opgelost. Er zijn nog veel weerbarstigheden en hardnekkigheden rondom dit vraagstuk. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. We moeten alle zeilen bijzetten

0
954

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.