Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Domeinoverstijgend samenwerken lukt hier wél

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Domeinoverstijgend samenwerken is lastig onder de huidige wet- en regelgeving. Als iedereen geld opzijlegt voor hetzelfde doel is er echter veel te bereiken. Dat blijkt uit experimenten van Zilveren Kruis en vvt-organisatie De Zorgcirkel in Purmerend en omstreken.
zorgcirkel, zilveren kruis, domeinoverstijgend samenwerken

Directeur Marti Paardekooper van zorgkantoor Zilveren

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Hulde voor de samenwerking en resultaat, maar de olifant in de kamer wordt vermeden. Geen afspraken over productie (dus niet over arbeid, uren en noodzakelijke steun) en prijs (dus niet over exploitatie en begroting en liquiditeit/solvabiliteit) maakt de titel makkelijk uitvoerbaar. Zeker als mantelzorg het ventiel is, waarvan algemeen bekend is dat de beschikbaarheid zal afnemen. Het zit niet in een onwil tot samenwerking. Misschien toch ook het RVS-rapport Grenzeloos samenwerken en de toelichting van Bas Leerink bij dat rapport hier bij Zorgvisie eens lezen.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.