Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Don Olthof verlaat IrisZorg

Redacteur Zorgvisie
Don Olthof vertrekt bij Iriszorg. De voorzitter van de raad van bestuur werkte ruim 32 jaar bij de verslavingsinstelling.
legeVergaderzaal-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia.

Olthof vindt het tijd dat er een nieuwe wind gaat waaien bij IrisZorg. ‘Ruim 32 jaar heb ik mij met hart en ziel ingezet voor Iriszorg, en alle voorgangers, cliënten, medewerkers en op landelijk niveau voor de verslavingszorg en maatschappelijke opvang’, zegt hij in een persverklaring. ‘Het is nu tijd om plaats te maken voor een nieuwe voorzitter die Iriszorg in deze periode van grote transities verder de toekomst in leidt.’

Sinds 1984 bij Iriszorg
De bestuurder is al sinds 1984 verbonden aan IrisZorg, toen hij bij de voorganger het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs Zuid- en Oost Gelderland kwam te werken. ‘Ik heb met veel vreugde en inspiratie intern en extern met mensen samengewerkt in een sector die ertoe doet’, zegt Olthof over zijn tijd bij de verslavingsinstelling. Wat hij nu gaat doen is onduidelijk.

Reactie IrisZorg
De raad van toezicht van IrisZorg zegt respect te hebben voor de beslissing van Olthof en zoekt op korte termijn een interim- bestuurder. ‘We hebben waardering voor de jarenlange inzet van Don Olthof en zijn hem veel dank verschuldigd. Wij zullen op zeer korte termijn een interim-voorzitter raad van bestuur aanstellen. Don Olthof zal terugtreden zodra deze opvolger is benoemd.’ 

Dossier personalia 
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Lees meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.