Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dood bewoonster verzorgingshuis onderzocht

Marit van Os
Naar aanleiding van twijfels over de dood van een 91-jarige vrouw in een zorgcentrum van de Van Neynselgroep in Den Bosch heeft de politie het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sectie laten verrichten. Een woordvoerder van de politie heeft dat donderdag gezegd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.
Dood bewoonster verzorgingshuis onderzocht
Foto: ANP

De vrouw zou zijn overleden na een val uit bed. De GGD-arts kreeg echter twijfels over die verklaring. Ook de nabestaanden geloven niet dat ze is gevallen. De vrouw had volgens hen een gebroken nek, twee blauwe ogen, gebroken neus, vier gebroken ribben, verwondingen aan de knieën, grote wond op het scheenbeen en vier hoofdwonden. Ze vermoeden dat de vrouw onvoorzichtig is behandeld of is mishandeld.

IGZ
De Inspectie voor de Gezondheidszorg laat desgevraagd weten melding te hebben gekregen van de Van Neynselgroep en nog meer meldingen over de instelling te hebben gehad. Over de aard en aantal kan een woordvoerder niks zeggen. De inspectie doet onderzoek. ‘We nemen de meldingen zeer serieus en zijn er intensief mee bezig.’ (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.