Doorbraak in begeleiding ontspoorde jongeren

In de provincie Groningen werken Bureau Jeugdzorg Groningen, Elker (jeugd- en opvoedhulp) en Wilster (gesloten jeugdzorg op last van de rechter) beter samen. De gerechtelijke gesloten opvang van jongeren is daardoor flink gedaald.
Minder Groningse jongeren belanden in gesloten opvang
Foto: ANP/Lex van Lieshout

De verbetering in de samenwerking kwam tot stand dankzij een pilot onder begeleiding van In voor zorg!, het verbeterprogramma voor de langdurende zorg van het ministerie van VWS en Vilans. Hierdoor is de zorg voor ernstig ontspoorde jongeren beter geworden. Dat was hard nodig, want er werd flink langs elkaar heen gewerkt.
De daling in de gerechtelijke gesloten opvang van jongeren is uniek, want elders in Nederland is dat effect niet of nauwelijks waarneembaar. Trajectcoördinator Nancy van Zijl van Bureau Jeugdzorg Groningen: ‘De betere onderlinge samenwerking heeft een substantiële invloed op deze daling gehad. Vrijheidsbeneming gebeurt nu alleen nog maar

0
47

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.