Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dorien Jongeneel wordt toezichthouder Hersenstichting

Mark van Dorresteijn
Dorien Jongeneel wordt 1 augustus 2012 benoemd tot lid van de raad van toezicht van Hersenstichting Nederland. Zij volgt hiermee Chris Abbenhuis op. Hij is aan het einde van zijn tweede benoemingstermijn gekomen.
Dorien Jongeneel wordt toezichthouder Hersenstichting

Jongeneel is benoemd voor het juridisch en financieel profiel. Dorien werkte sinds 1981 bij de ING en vervulde daar diverse functies. Zij hield zich bezig met grootschalige veranderprocessen en reorganisatie en operationeel risico management. In haar laatste functie, die zij per 1 juli 2012 afrondde, was zij leider van het projectbureau dat er op gericht was de verzekeringsactiviteiten van de ING af te splitsen van de bankactiviteiten.

Ervaring

Jongeneel: ‘In mijn familie en naaste omgeving heb ik meerdere malen gezien hoe aangrijpend een herseninfarct of beroerte kan zijn voor een patiënt en de naaste omgeving. Na het lezen van het bekende boek van Dick Swaab werd ik mij nog extra bewust van het belang van goed functionerende hersenen. Ik wil mijn vizier verbreden en mijn kennis en netwerk graag inzetten voor de Hersenstichting. Op grond van mijn bestuurlijke ervaring bij de ING kan ik brede financiële kennis en bedrijfsmatige en bedrijfseconomische ervaring inbrengen als toezichthouder. Uiteraard zal ik mij als lid van de RvT continue blijven verdiepen in de ontwikkelingen op gebied van hersenaandoeningen.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Hersenstichting )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.