Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dotteren perifeer of centraal?

Mogen perifere ziekenhuizen binnenkort ook dotterbehandelingen gaan uitvoeren of niet? Daarover ging het overleg tussen minister Hoogervorst en organisaties van specialisten en patiënten op 19 januari. Deze week wordt de uitspraak van het ministerie van VWS verwacht.

Tot nu toe hebben alleen de gespecialiseerde hartcentra een vergunning om te dotteren. Uitbreiding van capaciteit is nodig omdat het aantal dotterbehandelingen toeneemt van 28.000 naar 40.000 per jaar.

Advies Gezondheidsraad

De Gezondheidsraad adviseerde Hoogervorst vorige week om streekziekenhuizen geen dotterbehandeling te laten uitvoeren en is voorstander van een uitbreiding van de capaciteit in de hartcentra.

Hartpatiënten ook tegen

Ook de Stichting Hartpatiënten Nederland is tegen het verlenen van een vergunning aan perifere ziekenhuizen om te gaan dotteren. Zij vreest dat er onvoldoende snel kan worden gereageerd als er iets zou misgaan. Dan zou de patiënt alsnog naar een hartchirurgisch centrum moeten worden gebracht. (CvA)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.