Drastische wijziging zorginkoopbeleid Wlz

De zorginkoop voor de langdurige zorg die op 1 juni start, ziet er aanzienlijk anders uit dan voorgaande jaren. Als het aan Zorgverzekeraars Nederland ligt gaan zorgkantoren veel strengere eisen stellen aan de kwaliteit van zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Drastische wijziging zorginkoopbeleid Wlz

Het nieuwe inkoopbeleid staat in een presentatie die brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland onlangs heeft gegeven. Zorgkantoren willen, veel meer dan voorgaande jaren, het gesprek aangaan met zorgaanbieders over kwaliteit. Verzekeraars willen op maat gemaakte afspraken met aanbieders. Instellingen met goede kwaliteitsafspraken worden beloond met meerjarige zorgcontracten; instellingen die slecht presteren riskeren dat er helemaal geen zorgovereenkomst wordt afgesloten. Of dat ze alleen maar een eenjarige overeenkomst krijgen tegen het laagste basistarief.

Eisen

Zorgkantoren kijken bij de beslissing wel of geen meerjarencontract en tariefopslag naar een aantal voorwaarden. Zo komen organisaties waar locaties onder verscherpt toezicht staan überhaupt niet in aanmerking voor

1
62

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.