Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Drie locaties HWW Zorg presteren onder de maat

Mark van Dorresteijn
Bewoners van drie locaties van zorgorganisatie Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW) in Den Haag lopen een 'zeer hoog risico' om onvoldoende zorg te krijgen. Dat blijkt uit drie inspectierapporten in het bezit van West Online.
Drie locaties HWW Zorg presteren onder de maat

Het gaat om zorghuis Dr. Willem Drees, zorgcentrum Op de Laan en verpleeghuis Houtwijk. De zorg scoort onvoldoende op het voorkomen van vallen, doorligplekken en infecties. Ook het geven van voeding en vocht, het vaststellen en behandelen van incontinentie en de zorg voor patiënten met gedragsproblemen is onder de maat. Daarnaast werkt de medicijndistributie niet goed genoeg en gegevens over reanimatie en ziekenhuisopname zijn niet duidelijk genoeg. Wel worden medewerkers door de Inspectie benoemd als “bijzonder gemotiveerd”. De raad van bestuur laat tegenover West Online weten dat zij op dit moment hard werken aan de kwaliteit van de zorg.

Overgaan tot sluiten

Tweede Kamerlid voor de SP Renske Leijten roept na kennisname van de rapporten op tot sluiting van de zorginstellingen. “Voormalig staatssecretaris Bussemaker wilde eerst niet ingrijpen in afwachting van de inspectierapporten. Nu die er zijn, moet haar opvolger, minister Klink, zijn verantwoordelijkheid nemen en de verpleeghuizen sluiten. Voor de bewoners moet vervangende woonruimte worden gezocht.” Leijten heeft de minister gisteren verzocht om binnen een dag te reageren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Mirjam Hagen lid van bestuur en directie HWW Zorg

Verscherpt toezicht verpleeghuis De Kreek opgeheven

Week 10: Horizontaal toezicht

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

 1. Ik ben al 7 jaar werkzaam bij meavita/hwwz, maar ben er helemaal klaar mee…de werdruk wordt steeds meer opgevoerd, leugens worden er verteld, er is geen goede verantwoordelijk zorg meer te bekennen, kwaliteit wordt niet gewaardeerd, en wat het ergste is de zorg naar de bewoners toe is minimaal, neem je het voor deze groep op dan kan je consequenties verwachten…. Het management is bezig de eigen zakken te vullen en is absoluut niet meer bezig, met het leveren van de goede zorg..maar alleen nog maar bezig met de cijfers…ben het helemaal zat….hwwz ben klaar met jullie.

 2. Lees alle reacties
 3. en waar gaan die bewoners én de verzorgers (verpleging, fysio, keuken, act. begel., etc.) dan naar toe, hoe wordt dit adequaat geregeld, geleid, gecontroleert, en door WIE???
  m.i. niet door directie, HRM, etc.vermeende omhoogevallen piepeltjes die net “werkzaam” (ze d?o?e?n? [n]iets¿¿¿¡¡¡¡.), liever een mensen uit de zorg zelf, misschien door de OR geselecteerd, semi-autonoom operatief, en NIET betutteld door de HHWZ upperten, hierdoor anders weer totale mislukking bij zo’n gigantisch moeilijke verhuisplan.de oudste bewoners en hun familie zijn het eigenlijk nu al flink zat. het om oudere zieke hulpbehoeftige mensen, en niet om cijfers, statistieken, targets, goals, efforts, etc. die hele directie is alleen hiermee bezig, en niet met de mensen om wie het uiteindelijk gaat !!!!!!!!!!

 4. luister wij al die tijd maar hard werken en aangegeven dat we het niet redden zo met zo weinig personeel en deskundig personeel want hoe goedkoper aan ,t bed hoe beter het voor hun is maar de bewoners lijden er onder ,wij met z,n allen zeggen het al de hele tijd dat we het niet redden zo ,nee maar je moet je bek maar houden en doorgaan ongeacht wat er ook gebeurt,schandalig vind ik het en nu horgen via de media dat we misschien moeten sluiten weet je wat ze moeten doen al die hogere heertjes eruit gooien en een sgoed kijken welke mensen er komen tezitten die hart voor hun mensen heeft !!!!!

 5. Goh personeel moet het via de media aandacht en van familie leden horen (die hier een brief over hebben gehad blijkt)Terwijl personeel niet op de hoogte worden gebracht…..we mogen wel als werkpaarden werken terwijl we steeds meer lichaamelijke en geestelijke klachten er aan over houden!!
  Dus zo moeten we maar lezen dat we waarschijnlijk alsnog dicht gaan!!!!!!
  Schandalig hoe er hier met MENSEN word omgegaan!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.