Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie partijen nemen zorg Diafaan over

Redacteur Zorgvisie
De failliete thuiszorgaanbieder Diafaan wordt waarschijnlijk overgenomen door drie andere zorgaanbieders in de regio. De NZa heeft de overname door Sensire, Pleyade en Liemerije voorlopig goedgekeurd.
Puzzelen400.jpg
Fotolia.

Diafaan vroeg in april dit jaar faillissement aan. De thuiszorgorganisatie, met 900 medewerkers en 1800 cliënten, kwam naar eigen zeggen in de problemen vanwege de veranderingen in de financiering van vastgoed en zorg. Na het faillissement bleven de cliënten van Diafaan wel verzekerd van zorg, doordat Sensire, Pleyade en Liemerije de taken op zich namen.

Werknemers Diafaan
De drie partijen hebben aangegeven zoveel mogelijk werknemers van Diafaan in dienst te nemen. Diafaan bood thuiszorg, verpleeghuiszorg en dagbesteding. Sensire zal de wijkverpleging overnemen. Pleyade neemt de zorg op de woonzorglocaties in Duiven, Rijnwaarden en Zevenaar op zich, terwijl Liemerije de zorg in Tolkamer, Didam en Westervoort garandeert.

Pleyade
De NZa heeft de overname in een spoedprocedure voorlopig goedgekeurd, maar kan binnen een maand nog extra voorwaarden stellen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) toetst de overname door Pleyade nog op de gevolgen van mededinging, vanwege de grootte van de overname.

Dossier Thuiszorg
Nieuws, achtergronden en opinie over de thuiszorg. De artikelen gaan over verpleging en verzorging bij cliënten thuis en huishoudelijke hulp op indicatie, vaak in combinatie met de zorghervorming.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.