Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie ziekenhuizen werken samen bij ic’s

De afdelingen intensive care (ic) van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland gaan intensief met elkaar samenwerken.

Door de samenwerking kunnen de ic’s in het Ruwaard van Putten ziekenhuis en Van Weel Bethesda ziekenhuis open blijven. Eind vorig jaar moest de ic van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis sluiten, omdat niet kon worden voldaan aan alle landelijke richtlijnen die vanaf 2011 zouden gaan gelden. Dat kwam door het gebrek aan een intensivist.

Protocollen

Op alle drie de ic-afdelingen gelden straks dezelfde protocollen met betrekking tot bijvoorbeeld toediening van medicijnen. Verder krijgen alle patiënten dezelfde elektronische patiëntenstatus en wordt er op drie locaties, via videoconference, over patiënten vergaderd. Alleen als patiënten gevanceerde apparatuur nodig hebben, of wanneer zij een ingewikkelde operatie moeten ondergaan, worden ze overgebracht naar het Maasstad Ziekenhuis. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

UMCU gaat samenwerken met Maartenskliniek

Bronovo-Nebo en SWZ gaan samenwerken

Maxima MC en Maastricht UMC+ willen samenwerken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.