Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drieënhalf miljoen euro voor GGZ Noord-Holland-Noord

GGZ Noord-Holland-Noord heeft voor 2011 ongeveer drieënhalf miljoen euro extra toegezegd gekregen. De instelling heeft via het ministerie van VWS, zorgkantoor en zorgverzekeraar Univé toestemming gekregen haar hulpverlening op het gebied van autisme voor volwassenen en jongvolwassenen met een normale begaafdheid fors uit te breiden.
Drieënhalf miljoen euro voor GGZ Noord-Holland-Noord

Het toegezegde extra geld voor autisme in Noord-Holland vloeit voort uit een franchise die het centrum autisme van GGZ Noord-Holland-Noord op 1 mei dit jaar tekende met het Leo Kannerhuis in Doorwerth. Beleidsadviseur Eva van den Dijssel van het centrum autisme van GGZ Noord-Holland-Noord legt uit: “Het Leo Kannerhuis is het expertisecentrum voor autisme. Vanwege de grote wachtlijst voor de behandeling van deze aandoening heeft dit instituut extra geld toegewezen gekregen. Vervolgens heeft het Leo Kannerhuis samenwerking gezocht met ggz-organisaties in verschillende regio’s om ervoor te zorgen dat mensen ook in de eigen streek specialistische zorg kunnen krijgen. Wij zijn één van die partners.”

Partners

De andere partners zijn Lentis in Groningen, Amarant in Brabant, De Jutters in Zuid-Holland, Lucertis in Zeeland, De Mondriaangroep in Limburg.

Capaciteit verdubbelen

De uitbreiding van de hulpverlening betekent voor het centrum autisme van GGZ Noord-Holland-Noord dat zij zijn capaciteit kan verdubbelen en hiermee aan de groeiende vraag naar autismehulpverlening kan voldoen. Tevens betekent het tientallen extra arbeidsplaatsen. Het centrum autisme wil de extra productiegelden voornamelijk inzetten om mensen in de thuissituatie te gaan ondersteunen. Ook onderzoekt het centrum de mogelijkheden van E-mental health voor mensen met autisme en gaat die waar mogelijk effectief breed inzetten. Verder zal het centrum autisme de samenwerking binnen de autismeketen in Noord-Holland-Noord verder uitbreiden.

Wachtlijst aanpakken

“Om hoeveel plaatsen het precies zal gaan is nog niet bekend”, zegt Van den Dijssel. “Het geld is net vrij gekomen en alles moet nog in gang worden gezet. We kunnen in ieder geval de wachtlijst aanpakken die ook in onze regio aan het ontstaan is.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Fusie Noord-Hollandse ggz-organisaties een feit

Wachtlijsten in de ggz vrijwel ongewijzigd

Klink: Eigen bijdrage ggz kan lager

Zorgvisie Nieuwsbrief

Tekst: Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.