Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dries Wallinga verlaat LindeStede

Mark van Dorresteijn
Dries Wallinga verlaat de raad van bestuur van verpleeg- en zorgcentrum LindeStede te Wolvega. Wallinga maakt gebruik van de VUT-regeling. Zijn positie wordt opgevuld door collega-bestuurders Jan van Hoek en Erik Kuik.
Dries Wallinga verlaat LindeStede

Wallinga begon vijfendertig jaar geleden als arts in het verpleegcentrum in Wolvega, vervolgens werd hij bestuurder. De laatste jaren van zijn carrière was hij samen met Van Hoek en Kuik bestuurder van het zorgconcern. Dries Wallinga hield zich voornamelijk bezig met de ouderenzorg, tegenwoordig bekend onder de naam Meriant.

Marktwerking

In zijn carrière in de ouderenzorg heeft Wallinga naar eigen zeggen veel veranderingen meegemaakt. Met name de marktwerking betekende een hele nieuwe manier van bedrijfsvoering, maar ook een professionelere omgang met de cliënt, stelt Wallinga. Een kroon op zijn werk was de realisatie van een nieuw onderkomen voor verpleegcentrum LindeStede in 2007. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)-(Foto: fotobureau Hoge Noorden)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.