Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duitse kliniek geeft openheid over Jansen Steur en Reijnen

Mark van Dorresteijn
Het ziekenhuis in het Duitse Heilbronn dat de omstreden artsen Ernst Jansen Steur en Nick Reijnen in dienst had, maakt vandaag meer bekend over de affaire op een persconferentie. De persconferentie begint om 15.00 uur.
Duitse kliniek geeft openheid over Jansen Steur en Reijnen

Er moet onder meer duidelijkheid komen over het aantal patiënten dat behandeld werd door neuroloog Jansen Steur, en of die behandelingen negatieve gevolgen hadden. De SLK-klinieken in Heilbronn gaven een ander ziekenhuis opdracht alles uit te zoeken.

Schandaalartsen

Behalve de neuroloog, werkte ook de in opspraak geraakte Nederlandse chirurg Nick Reijnen voor de SLK-organisatie. Hij was in 2010 actief in het ziekenhuis van het nabijgelegen Brackenheim. Daarnaast was een neuroloog zonder vergunning werkzaam in een SLK-kliniek. Volgens lokale media gaat het bij deze “schandaalarts” om een Kroaat.

Jansen Steur

Van Jansen Steur werd in Nederland de registratie als arts geschrapt nadat hij onder meer een reeks verkeerde diagnoses had gesteld. Een patiënt pleegde zelfmoord na een slecht nieuws gesprek met de neuroloog. Hij wordt hiervoor vervolgd in Nederland. Daarnaast wordt hij ook nog verdacht van diefstal van medicijnen voor eigen gebruik.

Reijnen

Reijnen raakte in opspraak omdat zeker vijf mensen een door hem uitgevoerde maagoperatie in Emmen niet overleefden. Ook zou hij eerder fouten hebben gemaakt als hoofd van de afdeling chirurgie in het ziekenhuis van het Noord-Duitse Leer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.