Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duitse recruiter voor zorgbestuurders koopt HealthyCareers

BLG Healthcare Executive Search, het in Frankfurt gevestigde executive search bureau voor de farmaceutische, biotech, en medische hulpmiddelen & diagnostiek sectoren, maakt deze week de overname bekend van het Nederlandse HealthyCareers BV voor een onbekend bedrag.
Duitse recruiter voor zorgbestuurders koopt HealthyCareers
Foto: ANP XTRA Roos Koole

HealthyCareers, dat gevestigd is in Amstelveen, houdt zich bezig met headhunting voor dezelfde sectoren als BLG en bedient daarbij zowel grote bedrijven als kleinere, snelgroeiende ondernemingen binnen de Benelux. ‘De overname van HealthyCareers is in lijn met onze strategie om een Europese top 5- speler te worden op het gebied van executive search voor de gezondheidszorg’, zegt Thomas Lieb, Managing Partner en mede-oprichter van BLG. ‘We waren onder de indruk van de reputatie die HealthyCareers in de markt heeft, en van hun management team en klantenportefeuille. De Benelux is een strategisch belangrijke regio voor ons en de ervaring van HealthyCareers in deze landen vult onze kracht in de DACH-markten (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) goed aan. Daarbij komt dat onze cultuur en waarden vergelijkbaar zijn.’

Verheugd

Ook Angelique Kleemans, mede-oprichter en directeur van HealthyCareers, geeft aan dat de goede aansluiting tussen de twee bedrijven de belangrijkste drijfveer is geweest voor de samenwerking: ‘BLG’s sterke research capaciteiten en de internationale positie van het bedrijf, stellen ons in staat om onze klanten een nog uitgebreider dienstenpakket te bieden. Wij zijn zeer verheugd over de bundeling van krachten en zien veelbelovende groeikansen.’

Benelux

HealthyCareers werd in 2011 opgericht door Hans Tellier, die nu afscheid neemt van het bedrijf om zich te concentreren op nieuwe projecten. De overname werd bemiddeld door Breezeholme Investment Group, mede-investeerder in BLG, waarbij Commerzbank een MKB-lening verstrekte. BLG heeft opdrachtgevers in Europa, de Verenigde Staten en Azië en bedient deze vanuit zijn hoofdkantoor in Duitsland en vestigingen in Zwitserland, Oostenrijk en, met de overname van HealthyCareers, nu ook de Benelux.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.