Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duizend banen weg bij MeanderGroep

De MeanderGroep, de grootste zorgverlener in de regio Parkstad, zal in de komende vijf jaar circa 1000 van de 5700 banen moeten schrappen. Dat meldt dagblad De Limburger. Het treft, in eerste instantie, medewerkers met tijdelijke contracten die niet verlengd zullen worden.
Duizend banen weg bij MeanderGroep
Foto: ANP Xtra

Het Meanderpersoneel is in de afgelopen weken ingelicht, meldt De Limburger. Bestuursvoorzitter Jos Meijerink hield de medewerkers voor dat, als gevolg van de bezuinigingen, de jaaromzet van 173,2 miljoen euro tot 2018  met 27,8 miljoen euro zal dalen. De grootste klappen vallen in de verzorgingshuizen en de thuiszorg. Meijerink hoopt dat het niet verlengen van tijdelijke contracten zal volstaan, maar sluit niet uit dat er ook gedwongen ontslagen nodig zullen zijn. Dan zal eerst worden gekeken naar ondersteunende functies. De Meander-topman ziet wel de noodzaak van de grote veranderingen in de langdurige zorg, maar is bezorgd over het tempo waarin alle maatregelen worden doorgevoerd.

Banenreductie
De banenreductie houdt volgens Meijerink direct verband met het kabinetsplan om miljarden te besparen op de langdurige zorg voor ouderen. De drempel voor een plaats in een verpleeghuis wordt hoger; verzorgingshuizen zoals we die nu kennen, zullen verdwijnen. Ouderen moeten, met hulp van familieleden of thuiszorg, langer thuis blijven wonen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.