Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Durfinvesteerder Gilde participeert in zorgbedrijven

Durfinvesteerder Gilde Healthcare Services kondigt vandaag twee investeringen aan. Het fonds participeert in VerzuimReductie en in Fysius Rugexperts.
Durfinvesteerder Gilde participeert in zorgbedrijven

VerzuimReductie ondersteunt ondernemingen bij het beheersen van ziekteverzuim en Fysius Rugpexperts is een landelijke aanbieder van fysiotherapie, gespecialiseerd in de behandeling van rug- en bekkenklachten. Partner Jasper van Gorp van Gilde Healthcare Services zegt: “VerzuimReductie is een bedrijf dat precies past in onze strategie. Een structurele verlaging van verzuimkosten en verbetering van inzetbaarheid van medewerkers is van toenemend belang. De snelgroeiende lijst met klanten van MKB tot grote landelijke ondernemingen is daarvan het beste bewijs.” Over Fysius Rugexperts zeg Van Gorp: “Wij zien veel toekomst in professionele concepten in de eerste lijn. Kosteneffectieve eerstelijnszorg dicht bij de patiënt heeft de toekomst en helpt om de zorg op lange termijn betaalbaar te houden.”

Looptijd

Gilde Healthcare Services zal niet alleen financiële steun geven maar ook de managementteams van beide organisaties helpen bij strategische keuzes om sneller te kunnen groeien. Van Gorp doet geen uitspraken over de omvang van de investeringen in beide bedrijven. Over de looptijd zegt hij: “De looptijd van dit soort investeringen is moeilijk te voorspellen. Over het algemeen lopen ze zo’n vijf jaar.” Het investeringsfonds voor de zorg bestaat ruim anderhalf jaar en heeft vijftig miljoen euro om te investeren in onder andere gespecialiseerde klinieken, ouderenzorg, eerstelijnszorg, ggz, laboratoria, toeleveranciers en andere zorgdiensten. In 2010 nam het fonds deel in Stepping Stones Home & Care.

Groei

Oprichter Marcel Wenting van VerzuimReductie is blij met de investering: “We hebben een uniek concept waarmee we gegarandeerd resultaat boeken. We willen dit verder uitrollen over Nederland en nieuwe diensten aanbieden die onze klanten verder ontzorgen en de kosten van verzuim verder reduceren.” Ook directeur Arjan Tijhuis van Fysius Rugexperts verwacht veel van de investering. De onderneming heeft op dit moment 13 vestigingen in Nederland en heeft ambitieuze groeiplannen. “Cliënten die zich bij ons melden hebben gemiddeld meer dan tien jaar rugklachten. Als de rugexpert van Nederland helpen wij deze mensen volgens bewezen behandelmethoden. Veel cliënten die al jaren diverse therapieën elders hebben gehad, behandelen wij zeer succesvol en krijgen wij pijnvrij.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Gilde stert nieuw kapitaalfonds voor zorgbedrijven

PGGM verkent investeringen in arbeidsmarkt

Maljers start investeringsfonds voor zorg

Zorginvesteringsfonds gespekt door Philips

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.