Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-health vacatures zijn moeilijk in te vullen

Bert Bukman
Het aantal vacatures in de e-health neemt toe. Het afgelopen jaar steeg het aantal met 70 procent. De vacatures blijven 13 procent langer onvervuld dan gemiddeld. Dat blijkt uit onderzoek van banenplatform Joblift.
Joblift
stock.adobe.com

De toename van het aantal vacatures en de moeizame invulling ervan is gelijk verdeeld over grote bedrijven en start-ups, blijkt uit het onderzoek van Joblift.

Naast kennis van de zorgsector is voor de ontwikkeling van e-health producten ict-expertise noodzakelijk. E-health innovatie bevindt zich daarmee op een raakvlak van twee sectoren die al geruime tijd moeite hebben om personeel te vinden. Uit de analyse van Joblift blijkt dat het aantal vacatures de afgelopen maanden met 70 procent is gestegen. OOk blijkt dat vacatures in de e-health gemiddeld 53 dagen online stonden. Dat betekent dat ze 13 procent langer onvervuld bleven dan de gemiddelde Nederlandse vacature.

Vloeiend Engels

De sector is op zoek naar hoogopgeleid personeel. Dit blijkt uit het feit dat voor 93,8% van e-health vacatures een hbo-diploma of wo-diploma wordt gevraagd. Daarnaast is voor meer dan een kwart van de vacatures vloeiend Engels gewenst.

In de sector wordt in de eerste plaats gezocht naar softwareontwikkelaars en web developers. Bijna 32% van de vacatures is voor ict’ers. Daarnaast is er veel vraag naar accountmanagers. Ook worden er posities aan verschillende universiteiten en het Trimbos instituut aangeboden die gericht zijn op e-health. Ook dit wijst erop dat de sector op zoek is naar hoogopgeleide werknemers.

UMCG

Grote instituten zoals Universiteit Twente en het UMCG in Groningen schreven de meeste vacatures uit met een vraag naar e-health expertise. Toch is 40 procent van de vacatures afkomstig van bedrijven met minder dan 50 werknemers. Het vacature-aanbod bij startende en kleine ondernemingen steeg in de afgelopen 12 maanden met 31% procent ten opzichte van de daarop voorafgaande periode. Dit heeft onder meer te maken met de subsidie die het ministerie van Economisch Zaken beschikbaar stelt voor start-ups.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.