Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Edith Schippers wordt minister van Volksgezondheid

Edith Schippers, de vicefractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, is de beoogde nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
Edith Schippers wordt minister van Volksgezondheid

Schippers is sinds 3 juni 2003 Tweede Kamerlid voor de VVD en woordvoerster op het gebied van Defensie, Volksgezondheid en Ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast is Schippers sinds maart 2006 vicefractievoorzitter van de VVD.

Loopbaan

Schippers studeerde politicologie in Leiden (1985-1991). Voordat ze op de kandidatenlijst van de VVD terechtkwam, werkte ze een aantal jaren voor werkgeversorganisatie VNO-NCW. Ze was er secretaris gezondheidszorg en arbeidsmarkt en secretaris ruimtelijke ordening. Daarvoor was Schippers fractiemedewerker van de VVD (van 1993 tot 1997).

Tweede Kamer

Schippers stond bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen als nummer 2 op de VVD-lijst. Ze werd met 77.084 voorkeursstemmen gekozen. Als volksvertegenwoordiger was ze onder meer lid van de parlementaire onderzoekscommissie-De Wit, die het financieel stelsel onder de loep nam.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Schippers: ‘Marktwerking misplaatste term in de zorg’

VVD bepleit eigen bijdrage ggz in 2011

Klink zet aanval in op zorgplannen VVD

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Op de eerste plaats wil ik Edith van Harte heel veel succes wensen met je nieuwe Job. Een nieuw beleid met jouw heldere Visie op de Zorg kan een nieuw beleid op de Zorg betekenen.Dit alles in het belang van de Client staat voorop. Wij horen binnenkort meer van je.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.