Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eduard van Bockel weg bij Zorgbalans

Redacteur Zorgvisie
Eduard van Bockel vertrekt als bestuurder bij Zorgbalans. Hij vindt het tijd om zijn bakens te verzetten, nu de organisatie financieel gezond is.
Afscheid-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Van Bockel trad in 2008 toe tot de raad van bestuur van Zorgbalans. Zijn taak was om de ouderenzorgorganisatie, die op dat moment in zwaar weer verkeerde, financieel gezond te maken. Dat is gelukt, stelt de raad van toezicht van Zorgbalans in een persbericht over het vertrek van Van Bockel. ‘Zorgbalans staat er nu prima voor; de financiën zijn op orde, de marktpositie is goed en de organisatie weet soepel in te spelen op veranderingen.’

Reden voor Van Bockel om de organisatie achter zich te laten, zegt hij zelf. Zijn ‘taak zit erop’ en het beleid voor de komende drie jaar is vastgesteld, dus het is volgens de bestuurder een goed moment om te vertrekken. Hij zal Zorgbalans nog tot 1 maart 2017 besturen, waar hij daarna heengaat is niet duidelijk. De raad van toezicht & bestuur van Zorgbalans wil voor het eind van dit jaar duidelijkheid hebben over zijn opvolging.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.