Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eelke van der Veen op PvdA-lijst

MAARSSEN - Agis-topman Eelke van der Veen is verkiesbaar als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij is nummer 31 op de kandidatenlijst die de partij vorige week bekendmaakte.

Van der Veen is voorzitter van de raad van bestuur van Agis. Deze zorgverzekeraar gaat in 2007 samen met Menzis, Delta Lloyd en Ohra zorg.

Zeker

Van der Veen is met zijn 31ste plaats op de PvdA-lijst redelijk zeker van zijn verkiezing. Nu heeft de partij 42 zetels in de Tweede Kamer.

De afgelopen vier jaar hielden negen PvdA-parlementariërs zich bezig met de gezondheidszorg. Vier van hen hebben een lage plek op de kandidatenlijst: Khadija Arib (44), Frank Heemskerk (37), Marjo van Dijken (38) en Anja Timmer (40). Gerdi Verbeet, die zich de afgelopen jaren vooral in het debat over verpleeghuiskwaliteit heeft gemengd, staat op de dertiende plaats. Godelieve van Heeteren, José Smits, Piet Straub en Ella Kalsbeek zijn niet herkiesbaar. (ZorgVisie – Krista Kroon)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.