Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eén derde ziekenhuizen aangesloten op dbc-grouper

Mario Gibbels
Tot nu toe (begin september) zijn 27 ziekenhuizen en 7 ICT-leveranciers aangesloten op de dbc-grouper. Via deze dbc-grouper kunnen alle zorgaanbieders die met dbc’s werken, op basis van de geregistreerde zorg, automatisch de diagnose behandelcombinatie (dbc) afleiden.

De grouper stuurt de op basis van de geregistreerde zorg de declarabele dbc’s naar de zorginstelling terug die er vervolgens een prijskaartje aan kan hangen. Daarnaast stuurt de zorgaanbieder de informatie over de geregistreerde zorg ook naar het dbc Informatie Systeem (DIS) zodat op basis van deze informatie betrouwbare dbc’s vastgesteld kunnen worden.

Koploperinstellingen zijn inmiddels aan het testen. Instellingen die het proefdraaien hebben afgerond, kunnen gegevens aan de grouper aanbieden met een ingangsdatum vanaf 1 juli 2009 voor de vergelijking tussen de productie binnen het huidige dbc-systeem en DOT (dbc’s op weg naar transparantie).

De grouper is een landelijk beschikbare webservice, gehost door CSC, dat ook de hosting van het Landelijke Schakel Punt (LSP) doet. Alle curatieve zorginstellingen in Nederland die dbc’s registreren en declareren gaan deze grouper gebruiken. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.