Een op de drie cliënten heeft geen baat bij ggz

Bij tweederde van de cliënten met een angststoornis of depressie geeft de ggz-behandeling een gunstig resultaat, maar één op de drie cliënten heeft er geen baat bij. Tussen ggz-instellingen zijn grote verschillen in uitkomsten van behandeling. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Benchmark GGZ.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ggz_iStock_000020655457_450.jpg

Bij de Stichting Benchmark GGZ (SBG) komt alle informatie samen die ggz-behandelaren verzamelen via Routine Outcome Monitoring (ROM). Psychiaters en psychologen laten hun cliënten routinematig gedurende de behandeling vragenlijsten invullen. Behandelaren en cliënten kunnen aan de hand daarvan bepalen of ze met de behandeling op koers liggen en of er voldoende vooruitgang wordt geboekt. Door alle ROM-data te bundelen is het ook mogelijk om de uitkomsten van behandelingen te vergelijken op het niveau van individuele beroepsbeoefenaren, afdelingen en ggz-instellingen.

5,4 procent patiënten gaat achteruit
SBG heeft dit gedaan voor curatieve behandelingen voor vergelijkbare patiëntengroepen die lijden aan een angststoornis,

0
267

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.