Eerste Kamer accepteert Jeugdwet

De Eerste Kamer heeft vanmiddag de Jeugdwet geaccepteerd na een hoofdelijke stemming. 45 senatoren stemden voor, 22 tegen. De fracties SGP, Christen Unie, D66, CDA, PvdA en VVD stemden in met de wet.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Eerste Kamer accepteert Jeugdwet
Foto: Lex van Lieshout - ANP

De partijen betuigen vooral hun akkoord na toezeggingen over pilots en een transitieautoriteit. Staatssecretaris Martin van Rijn zegde tijdens het plenaire debat 11 februari toe dat een onafhankelijke commissie Transitie Autoriteit Jeugd toezicht gaat houden op alle veranderingen binnen de transitie van de jeugdzorg. Ook komen er proefprojecten waar gemeenten en zorgpersoneel kunnen oefenen met de nieuwe opzet.

Voor en tegen

Voorafgaand aan de stemming leverden nog enkele senatoren commentaar op de wet. Hans Engels van de D66 sprak namens Scholten, die nog afwezig was nadat ze vorige week tijdens het plenaire debat onwel werd. Hij nam ondanks bezwaren genoegen

1
60

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

 1. Allemaal mooi uitgedacht
  De pgb huishoudelijke hulp in zuidhorn is betaald op 28-01-2014 foutje dus.en rente trekken dus
  Er is op grote schaal inkomensafhankelijke bijdragen gevraagt voor bijv. scootmobiel en alle hulpmoiddelen bij mij als ambassadeur bekend in vele gemeente
  Ook lees ik op verschillende gemeente site,s dat men geld wat ipv wtcg enz opgepot gaat worden en niet voor de doel groep besteedgaat worden.
  Ja gemeente moet de kamer schriftelijk bevestigen hoe ze compenseren maar dat gaat niet gebeuren.Uitsluitingen van vervoers pas of inleveren het hek is van de dam.
  En er zullen vele rechtzaken volgen,Scootmobiels soms te oud maar ze krijgen geen nieuwe dus zeggen ze koop er zelf maar een.
  Ik heb een adres van een man in een verzorgings huis die veelmoet bijbetalen terwijl hij er recht op heeft ,,zo ook zijn scootmobiel.
  Maar er moet echt hoognodig controlle komen op? Zorgkantoren?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.