Eerste Kamer accepteert Jeugdwet

De Eerste Kamer heeft vanmiddag de Jeugdwet geaccepteerd na een hoofdelijke stemming. 45 senatoren stemden voor, 22 tegen. De fracties SGP, Christen Unie, D66, CDA, PvdA en VVD stemden in met de wet.
Eerste Kamer accepteert Jeugdwet
Foto: Lex van Lieshout - ANP

De partijen betuigen vooral hun akkoord na toezeggingen over pilots en een transitieautoriteit. Staatssecretaris Martin van Rijn zegde tijdens het plenaire debat 11 februari toe dat een onafhankelijke commissie Transitie Autoriteit Jeugd toezicht gaat houden op alle veranderingen binnen de transitie van de jeugdzorg. Ook komen er proefprojecten waar gemeenten en zorgpersoneel kunnen oefenen met de nieuwe opzet.

Voor en tegen

Voorafgaand aan de stemming leverden nog enkele senatoren commentaar op de wet. Hans Engels van de D66 sprak namens Scholten, die nog afwezig was nadat ze vorige week tijdens het plenaire debat onwel werd. Hij nam ondanks bezwaren genoegen

1
58

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.