Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste Kamer: maatwerk WMO in de knel

MAARSSEN - De Eerste Kamer vreest dat er van lokaal maatwerk in de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) niet veel terecht zal komen, omdat veel gemeenten door de grote tijdsdruk kiezen voor de modelverordeningen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

De Eerste Kamer is bezorgd dat gemeenten nauwelijks beleidsvrijheid nemen voor maatwerk bij de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Oorzaak is de grote tijdsdruk, waardoor veel gemeenten geen tijd hebben om zelf beleid te maken maar ervoor kiezen om de modelverordening van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) helemaal over te nemen. `

Blauwdruk VNG

Alle politieke partijen hebben hierover gezamenlijk nieuwe vragen gesteld aan staatssecretaris Ross van VWS. PvdA-senator Kim Putters: “Door de tijdsdruk kiezen veel gemeenten voor de blauwdruk van de VNG, terwijl elke gemeenten uniek is en een eigen oplossing zou moeten formuleren voor de inhoud van de zorg en het organiseren van inspraak.” (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.