Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Eerste zorgwerknemer wint rechtszaak na covidbesmetting: claim honderdduizenden euro’s

Voor het eerst heeft een rechtbank een zorgwerkgever aansprakelijk gesteld voor de financiële gevolgen van een coronabesmetting die een zorgprofessional heeft opgelopen. De verpleegkundige (28) bereidt een claim voor die kan oplopen tot enkele honderdduizenden euro’s.
geld recht
Foto: Adobe stock
Premium

De werkneemster van een verpleeghuis

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Het is de plicht van de werkgever om te zorgen voor een veilig werkklimaat. Wanneer hij daar in tekort geschoten is, is de uitspraak terecht. Zover mij bekend werden aanvankelijk zorgprofessionals onvoldoende beveiligd/beschermd. Het zou een zegen zijn voor het beroep wanneer de zorgprofessionals eindelijk eens in opstand zouden komen dat mede dankzij de werkgvers zij hun beroep niet op profesionele wijze kunnen uitoefenen. De rampzalige gvolgen zijn al meer dan veertig jaar bekend.

  2. Lees alle reacties
  3. Zorgmedewerker wint rechtszaak na covidbesmeting.
   Het is bizar om te lezen dat de werkgever aansprakelijk wordt gesteld voor extra ziektekosten. Hoe kan een rechter bepalen dat covid schade bij de verantwoordelijkheid van de werkgever ligt, alware een medewerker morgens uit icoon komt naar het werk gaat, en daarop stelt ik ben ziek geworden op mijn werk. De rechtelijke macht dwaalt opnieuw! Misschien was de medewerker vatbaar door een eenzijdige leefstijl of vermoeidheid door privé dingen. Deze uitspraak zal veel vervolg uitspraken ontlokken. Een dwaling van de rechter zadelt NL op met zeer hoge kosten.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.