Bewoners in zorginstellingen verliezen het recht op een dagelijkse douchebeurt en schone luier direct na een ongelukje. Dat meldt de Volkskrant vandaag.
Het wetsvoorstel dat deze rechten toekent
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanHet wetsvoorstel dat deze rechten toekent
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
Kan het niet geven van noodzakelijke (medische) behandelingen en zorg gezien worden als een vorm van MISHANDELING. Als dit geïnstitutionaliseerd wordt, is er dan sprake van een criminele organisatie ? ? Als onze r-overheid dit legaliseert , is dan deze r-overheid ……CRIMINEEL bezig ? ?
Als de patienten in verpleeg en zorginstellingen dat recht al hadden, werd en wordt daar HELEMAAL NIET NAAR GEHANDELD.
Dus veranderd er niks en heeft de patient in zulke instelling — behalve de moeder van van Rijn — het nog steeds even slecht: heel lang wachten of uren in eigen vuil.
Verschrikkelijk.
helaas wordt met dit soort symboolpolitiek en berichtgeving de indruk bij velen gewekt dat vanaf nu zorgmedewerkers mensen zeer lang in incontinentiemateriaal laten zitten of liggen. Daarbij aangespoord door onethische leidinggevenden. Juist zo’n suggestie voedt onnodig angst bij mensen die afhankelijk zijn van zorg en doet bovendien de professionaliteit van zorgmedewerkers ernstig tekort. Opvallend daarbij is overigens dat dezelfde symboolpolitici zich vaak ook druk maken over het inkapselen van de professionaliteit van zogrmedewerkers. Dan staan zij op de barricaden voor hen. Ze bewijzen hen hier (waarschijnlijk ongewild) geen dienst mee.
Geachte lezer,
Ik vraag Uw aandacht voor het beroepsprofiel van de verpleegkundige en verzorgende.
Elke verzorgende en verpleegkundige dient de client te ondersteunen bij de zelfzorg.Clienten die zeer beperkt zijn bij de ADL-activiteiten(algemene dagelijkse activiteiten) dienen intensiever geholpen te worden.
Wanneer verpleegkundigen dit nalaten dienen zij tuchtrechtelijk te worden getoetst.Ik verwijs U hiervoor naar de BIG-regelgeving.
Vriendelijke groet.
Wetten zijn niet bedoeld om op dit niveau de werkpraktijk te regelen. Verkeerd middel om een vermeend probleem op te lossen.
Enige nuance is hier op zijn plaats
Ten eerste is het recht op schoon incontinentiemateriaal (en niet luier!!!!) en lichamelijke verzorging al lang aanwezig. Instellingen zijn verplicht zich te houden aan de Normen verantwoorde zorg en worden ook langs die lat ‘afgerekend’ .Dat er altijd instellingen zijn die niet aan die norm voldoen is duidelijk; En dan de wet van de PVV; feitelijk een staaltje van symboolpolitiek; (maar ja wat moet je anders als je niets zinnigs kunt bedenken)
Wat we al hebbe geregeld hoef je niet in een wet vast te leggen; En reeds nu is de controle op /handhaving al lastig. Een wet maakt dat er niet beter op.
Dus: goed idee om wetsvoorstel in te trekken; Een hoop tijd en geld worden hiermee bespaard; en ook een hoop papierwerk;want stel je voor wanneer dat wetsvoorstel wordt aangenomen;
Moeten we weer registreren dat we iets gedaan hebben, wanneer, hoe laat, hoe lang, etc etc etc
En nu nog even over bezuinigingen
Helaas moeten we bezuinigen; we hebben te veel uitgegeven t.o.v. de inkomsten.
Ik stel mensen wel eens de vraag: zou je iedere maand € 15 willen afdragen voor de rest van je leven wanneer je zeker wist dat dit geld echt in de zorg terecht komt; Het antwoord is bedroevend; ruim 90% zegt nee; ik betaal al genoeg;
Weten we gelijk waar dat spreekwoord over dat dubbeltje en de 1e rang vandaan komt
Niet tijdig verschonen betekent geen notie hebben van esthetiek, empathie en de houding van de professionals, die hier gewoonweg geen gehoor aan zullen geven. Het rècht hebben om dagelijks gewassen te worden? Daar had ik nou weer geen notie van. Toch maar eens heroverwegen of ik geen lid word van amnesty international,…
Tja, preventie, wat is dat ook al weer? Niet tijdig verschonen is vragen om meer urineweginfecties en doorligplekken..