Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Einde uniform epd in Zeeland

Mark van Dorresteijn
Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) stapt eind 2016 over van ChipSoft naar Epic. De keuze zorgt voor extra verdeeldheid in de Zeeuwse zorg.
Einde uniform epd in Zeeland
Foto: ANP Lex van Lieshout
Premium

Na een voorbereidende periode is

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. zoals altijd is de vraag of de optimale oplossing voor de beslisser door de gevolgen die deze heeft voor andere partijen in het veld, al dan niet bewust gekozen, voor het grotere geheel niet sub-optimaal is. een van de effecten is, dat deze investering van het ADRZ waarschijnlijk van de partners van het ziekenhuis – zoals de verwijzende (huis)artsen, medisch specialisten, medewerkers, leveranciers, zorgverzekeraars en overheden – aanpassingen in hun administratieve processen zal vragen. dat bijvoorbeeld ZorgSaam zich de investering die daarvoor nodig is niet kan permitteren, zal de onderdelinge samenhang in het Zeeuwse zorgveld zeker niet vergroten. jammer, want daardoor worden de ingezette (deels publieke) middelen wellicht niet optimaal benut.

  2. Lees alle reacties
  3. Een beetje overdreven kop boven het artikel, want ik denk niet dat er nu wel een uniform EPD voor de patienten in zeeland, ook al hebben beide ziekenhuizen een Epd van dezelfde leverancier. Het gaat erom dat ook de volledige inrichting van het systeem gelijk is, en dat er uitwisseling is ingericht. 

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.