Einde uniform epd in Zeeland

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) stapt eind 2016 over van ChipSoft naar Epic. De keuze zorgt voor extra verdeeldheid in de Zeeuwse zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Einde uniform epd in Zeeland
Foto: ANP Lex van Lieshout

Na een voorbereidende periode is het ADRZ in april gestart met de implementatie van Epic. De big-bang-livegang vindt naar verwachting plaats in het najaar van 2016. Het nieuwe epd is een essentieel onderdeel om de kwaliteit van zorg en financiële resultaten sterk te verbeteren, vertelt bestuurslid Claudia Brandenburg in Zorgvisie magazine van juni 2015. Het ADRZ werkt nu nog met een verouderde versie van het ChipSoft-epd op basis van losse modules.

Vernieuwingsslag

De raad van bestuur wilde digitaliseren en een uniforme werkwijze doorvoeren binnen het ADRZ, vertelt Niels Jansen, programmadirecteur Epic in het ADRZ. ‘Het bestuur maakte een businesscase

2
101

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. zoals altijd is de vraag of de optimale oplossing voor de beslisser door de gevolgen die deze heeft voor andere partijen in het veld, al dan niet bewust gekozen, voor het grotere geheel niet sub-optimaal is. een van de effecten is, dat deze investering van het ADRZ waarschijnlijk van de partners van het ziekenhuis – zoals de verwijzende (huis)artsen, medisch specialisten, medewerkers, leveranciers, zorgverzekeraars en overheden – aanpassingen in hun administratieve processen zal vragen. dat bijvoorbeeld ZorgSaam zich de investering die daarvoor nodig is niet kan permitteren, zal de onderdelinge samenhang in het Zeeuwse zorgveld zeker niet vergroten. jammer, want daardoor worden de ingezette (deels publieke) middelen wellicht niet optimaal benut.

  2. Lees alle reacties
  3. Een beetje overdreven kop boven het artikel, want ik denk niet dat er nu wel een uniform EPD voor de patienten in zeeland, ook al hebben beide ziekenhuizen een Epd van dezelfde leverancier. Het gaat erom dat ook de volledige inrichting van het systeem gelijk is, en dat er uitwisseling is ingericht. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.