Eindelijk rust in de huiskamer

Voor het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg heeft VWS extra geld uitgetrokken, vooral om meer personeel te werven. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt valt dat niet mee. Met creatieve oplossingen weten zorginstellingen toch nieuwe medewerkers te vinden. Zo heeft Het Spectrum 35 betaalde gastvrouwen en -heren zonder zorgdiploma aangenomen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gastvrouw in verpleeghuis De Sterrenlanden
Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

De huiskamer van een van de verpleegafdelingen in De Sterrenlanden, een vestiging van zorgorganisatie Het Spectrum in Dordrecht, oogt licht. Aan de ene kant biedt de kamer uitzicht op het groen, aan de andere kant hebben de bewoners door open ramen zicht op de gangen. Een tiental bewoners zit in comfortabele leunstoelen voor de televisie en in hun eigen aangepaste stoelen aan tafel. Als Jolanda Buijks (52) om vier uur binnenkomt, glimlachen sommigen. Bij iedereen hurkt ze even neer, maakt ze een praatje en kijkt of ze nog wat te drinken hebben. Een mevrouw geeft haar spontaan een zoen op

1
514

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.