Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Elektronisch kinddossier in 2009 ingevoerd

Redactie Zorgvisie
Eind 2009 moeten alle instellingen in de jeugdgezondheidszorg werken met digitale dossiers. In de toekomst moet het elektronisch kinddossier (EKD) kunnen aansluiten bij het elektronisch patiëntendossier (EPD) in de zorg.

Dit schrijft minister Rouvoet aan de Tweede Kamer over de voortgang van het EKD in de jeugdgezondheidszorg. Allereerst moeten de huidige papieren dossiers gedigitaliseerd worden. Instellingen schaffen hiervoor zelf een softwarepakket aan en zorgen er zelf voor dat hun medewerkers daarmee kunnen werken. De gemeenten zijn bestuurlijk verantwoordelijk en treden op als financier. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat met subsidie van Jeugd en Gezin gemeenten en jeugdzorg-instellingen begeleiden bij de invoering.

Digitale dossiers

Begin 2009 moeten alle jeugdzorg-instellingen bezig zijn met het invoeren van de digitale dossiers. In aansluiting hierop geldt 2009 als een invoeringsjaar. Eind 2009 moet het mogelijk zijn dat alle instellingen met digitale dossiers werken. Elk kind krijgt dan vanaf het eerstvolgende contactmoment met de jeugdzorg een digitaal dossier. Informatie uit de dossiers moet landelijk elektronisch kunnen worden overgedragen, als de kinderen in zorg komen bij een andere instelling. Dit moet snel, beveiligd en betrouwbaar gebeuren. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Zorgorganisaties kraken voortgang elektronisch dossier

‘Kinddossier per 1 januari 2008 niet haalbaar’

Zorgverleners vanaf 2009 aangesloten op epd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.