Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Elektronische pleister wint award

Redacteur Zorgvisie
Een innovatie in de gezondheidszorg die niet alleen een betere zorgervaring creëert voor patiënten, maar ook tot een kostenbesparing leidt. Dat is de elektronische pleister van Plasmacure volgens Accenture.
Pleister-iStock-400.jpg
Foto: iStock

Daarom ontving de Nederlandse start-up afgelopen week de Accenture Innovation Award op het gebied van health en wellbeing, heeft Accenture bekendgemaakt. Het bedrijf heeft een elektronische pleister ontwikkeld die bacteriën doodt en wondgenezing stimuleert. Met deze zogeheten ‘plasma wondbehandeling’ van één minuut per wond wil de start-up wonden van diabetespatiënten sneller en beter genezen en daarmee amputatie voorkomen.

Blauwe tulp voor elektronische pleister
Reden genoeg voor Accenture om Plasmacure te belonen met een blauwe tulp, de prijs voor innovatieve concepten in Nederland. ‘De rol van de zorgsector wordt groter door de vergrijzende samenleving, maar ook doordat de gemiddelde consument steeds meer waarde hecht aan zorg op maat. Gevolg is dat de zorgkosten sterk stijgen en de vraag naar zorg op maat toeneemt. Uitdaging is om innovatie zodanig goed te implementeren dat effixiënte en effectieve zorg, op maat, kan worden geleverd’, schrijft Accenture over de prijs. Elk jaar worden er awards uitgereikt aan elf bedrijven in verschillende sectoren.

Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.