Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ella van Lingen bestuursvoorzitter Reinaerde

Mark van Dorresteijn
Ella van Lingen wordt per 1 augustus 2012 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Reinaerde. Zij was de afgelopen acht jaar directeur/bestuurder bij Vitras/CMD.
Ella van Lingen bestuursvoorzitter Reinaerde

De raad van toezicht heeft Hans Voogt, sinds september 2011 lid van de raad van bestuur, benoemd als tweede lid raad van bestuur tot 2014. De voorzitter van de raad van toezicht, Jan van Bergen: “We zijn verheugd dat Ella van Lingen als ervaren bestuurder bij Reinaerde aan de slag gaat. Reinaerde heeft met haar een verbindende persoon gevonden, die past bij de huidige visie en identiteit van Reinaerde. We zien het als meerwaarde dat ze van een organisatie in een aanpalende zorgbranche uit de regio afkomstig is.”

Van Lingen

Ella van Lingen studeerde bedrijfskunde en werkte eerder in de thuiszorg, kinderopvang, maatschappelijk werk en de gehandicaptenzorg. Bij Vitras/CMD heeft ze de afgelopen jaren voor een sterke organisatie gezorgd: financieel gezond, en met zowel goedwerkende wijkteams als innovatieve projecten. Voorzitter van de raad van toezicht, Lex van den Ham, zegt: “Het is een logisch moment. Vitras/CMD staat er goed voor. Wij hadden graag langer samengewerkt met Ella van Lingen en begrijpen heel goed dat zij deze prachtige kans in de zorg voor mensen met een beperking aanpakt. Als Raad van Toezicht hebben wij inmiddels de procedure voor invulling van de vacature gestart, opdat Vitras/CMD haar goede positie verder kan uit bouwen.”

Reinaerde

Reinaerde geeft, in overleg met de cliënt en zijn vertegenwoordigers, ondersteuning en zorg op maat bij werk, dagbesteding en wonen. Reinaerde is actief in de regio Utrecht. Ruim 2600 cliënten krijgen van zo’n 2300 medewerkers professionele en betrokken dienstverlening, samen met ruim 640 vrijwilligers.

Vitras/CMD

Vitras/CMD biedt verzorging en verpleging thuis, aanvullende gemaksdiensten en cursussen, consultatiebureau, hulpmiddelen als bedden, rolstoelen, krukken en klossen. Ondersteuning bij sociale, psychische of financiële problemen is mogelijk via maatschappelijk werk en thuisbegeleiding. Verder neemt Vitras/CMD deel aan het innovatieve programma Sociaal Werk in de Wijk. (Zorgvisie – redactie | Foto: Vitras/CMD)

Lex van den Ham voorzitter toezicht Vitras/CMD

Anton Maas verlaat Reinaerde

Vitras/CMD een miljoen in de plus

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.