Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Else Bos benoemd tot CEO van PGGM

Mark van Dorresteijn
Else Bos is per 6 maart 2013 door de aandeelhouder van PGGM benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM in Zeist. Zij volgt Martin van Rijn op die in november 2012 toetrad tot het nieuwe kabinet als staatssecretaris van VWS.
Else Bos benoemd tot CEO van PGGM
Foto: PGGM

Bos fungeerde als waarnemend CEO naast haar functie van Chief Institutional Business (CIB) van PGGM. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

Ervaring Bos

Bos studeerde Econometrie in Rotterdam. Ze werkte onder meer in verschillende functies bij ABN Amro en NIB Capital Asset Management. In 2002 kwam ze in dienst bij PGGM waar zij in 2004 Chief Executive Officer Investments werd en toetrad tot de raad van bestuur. Bos is sinds januari 2010 Chief Institutional Business, plaatsvervangend CEO  en  sinds 5 november 2012 waarnemend Chief Executive Officer.

Keuze voor Bos

Volgens commissaris Frank de Grave is de keuze voor Else Bos logisch. ‘Als er iemand is die is ingevoerd in de financiële wereld, in de pensioensector, bij de stakeholders van PGGM en in de organisatie zelf dan is het Else Bos. Juist in deze tijd is continuïteit van belang en daarom hebben we unaniem en met trots voor haar gekozen. Zij zal de ingezette koers voortzetten en de belangen van de huidige en toekomstige klanten en leden van PGGM op professionele wijze behartigen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.