Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Emergis heft patiëntenstop op

Redacteur Zorgvisie
Emergis heeft de patiëntenstop voor verzekerden van Zilveren Kruis opgeheven. De Zeeuwse ggz-aanbieder plaatst patiënten die bij Zilveren Kruis verzekerd zijn vanaf nu weer op de wachtlijst.
Psycho-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Dat heeft Emergis bekendgemaakt. De ggz-aanbieder uit Zeeland moest woensdag samen met Zilveren Kruis op gesprek komen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat gesprek was ‘goed en constructief’, daarom ziet Emergis nu weer ruimte om verzekerden van Zilveren Kruis op de wachtlijst te plaatsen.

Patiëntenstop CZ en Zilveren Kruis
De zorgaanbieder stelde deze week een patiëntenstop in voor verzekerden van Zilveren Kruis. Die maatregel werd genomen omdat de verzekeraar volgens de organisatie te weinig zorg had ingekocht. Ook voor verzekerden van CZ dreigde in Zeeland een patiëntenstop, om dezelfde reden. Volgens Emergis hebben de twee zorgverzekeraars samen een schuld van 2,5 miljoen euro bij hen. In totaal zouden 400 tot 500 mensen te maken krijgen met de stop en daardoor voor zorg moeten uitwijken naar Rotterdam of Breda. Na gesprekken met CZ werd ging de patiëntenstop voor hun verzekerden uiteindelijk niet door, maar met Zilveren Kruis kwam de zorgaanbieder er niet zelf uit.

Emergis laat weten blij te zijn met de uitkomst van het gesprek bij de NZa en er vertrouwen in te hebben dat er met Zilveren Kruis passende afspraken kunnen worden gemaakt.

Geestelijke gezondheidszorg
De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health en de bekostiging. >>Bekijk het dossier

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.