Emile Curfs: ‘Selectieve zorginkoop is een fictie’

Van selectieve zorginkoop komt nog niet veel terecht. Verzekeraars maken er geen werk van, de overheid creëert niet de juiste voorwaarden en burgers hebben geen vertrouwen in verzekeraars. Met relatief eenvoudige ingrijpen kan het beter, zegt buitengewoon hoogleraar Emile Curfs.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Emile Curfs
Emile Curfs: 'Stop met het paradigma van concurrentie'

Selectieve zorginkoop was een condicio sine qua non. Dat heeft de voorganger van de huidige Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving, destijds RVZ geheten, gesteld in een rapport over het nieuwe zorgstelsel. ‘Maar daar is niet veel van terecht gekomen’, stelt Emile Curfs, buitengewoon hoogleraar Maatschappelijk ondernemen door zorgverzekeraars. In een interview voorafgaand aan zijn afscheid van de Open Universiteit op 26 januari kijkt hij terug op de regierol van de zorgverzekeraars.

Geen vertrouwen in zorgverzekeraars

Voor het realiseren van selectieve zorginkoop laten alle partijen het afweten, constateert Curfs. ‘In de eerste plaats willen verzekerden het niet. ‘Ze

0
741

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.