Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Emile Voest in bestuur Antoni van Leeuwenhoek

Mark van Dorresteijn
Emile Voest wordt per 1 januari 2014 het nieuwe lid van de raad van bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek. Hij is verantwoordelijk voor de portefeuille Zorg & Zorgontwikkeling.
Emile Voest in bestuur Antoni van Leeuwenhoek

Voest volgt Sjoerd Rodenhuis op die de functie vanaf 1998 heeft bekleed. Rodenhuis blijft als internistoncoloog verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek.

Voest

Emile Voest is momenteel hoogleraar Medische Oncologie aan de Universiteit Utrecht en is werkzaam in het UMC Utrecht als hoofd van de afdeling Medische Oncologie. Hij heeft een uitstekende staat van dienst in het klinisch wetenschappelijke onderzoek, met name het translationele onderzoek. ‘Ik beschouw het als een eer om in de voetsporen van Rodenhuis te mogen treden en zal mijn uiterste best doen om de nationale en internationale reputatie van het Antoni van Leeuwenhoek op het gebied van patiëntenzorg, opleiding en innovatieve behandelingen verder uit te bouwen. Met alle belangrijke nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kankerzorg en onderzoek liggen er unieke kansen om echt een verschil te maken voor patiënten met kanker en ik kijk er naar uit om hier aan bij te dragen.’

Ervaring

De nieuwe bestuurder heeft een brede bestuurlijke ervaring, onder andere als voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad van het KWF, de kinderoncologische stichting Kika en enkele internationale organisaties. In 1994 werkte hij een jaar als research fellow aan de Harvard Medical School in Boston. Hij kent het Antoni van Leeuwenhoek ook van binnen uit dankzij een 4-maands verblijf in 1995 in de groep van Sjoerd Rodenhuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.