Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Enquête: ‘Bezuinigen verslechtert dienstverlening’

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Ruim tweederde van de Nederlanders (69 procent) vindt dat bezuinigingen in de publieke sector te veel ten koste gaan van de publieke dienstverlening. Dat blijkt uit publieksonderzoek van ADV Market Research in opdracht van Abvakabo FNV. Het onderzoeksbureau ondervroeg ruim vijfhonderd Nederlanders.
Enquête: ‘Bezuinigen verslechtert dienstverlening’

Er is onder de respondenten veel waardering voor de medewerkers in de publieke sector (62 procent). Slechts 27 procent van de Nederlanders vindt dat dit werk met veel minder mensen gedaan kan worden.

Publieksoordeel

“Het oordeel van het Nederlandse publiek staat in schril contrast met de kabinetsplannen om de komende jaren ruim 18 miljard euro te snijden in het werk in de publieke sector”, aldus Abvakabo FNV-voorzitter Edith Snoey. “Het is van groot belang om al die werkers in de publieke sector daadwerkelijk te laten weten dat Nederland hun werk wél zeer waardeert.”

Verpleegkundige populair

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders over het algemeen een helder onderscheid maken tussen welke beroepen binnen de publieke sector vallen en welke niet. Publieke beroepen die door veel Nederlanders hooggewaardeerd worden, zijn brandweerman (90 procent), verpleegkundige (88 procent) en onderwijzer (77 procent). De minste waardering krijgen het personeel van ministeries (12 procent), belastingbeambten (16 procent) en baliemedewerkers bij gemeenten (23 procent). (anp)

Lees ook:

Extra zusters vermalen in bezuinigingen

Canisius Wilhelmina werft student-verpleegkundigen

Beroepsverenigingen verpleegkundigen bundelen krachten

Contracteren zelfstandige verpleegkundigen waarschijnlijk in 2012

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. toch zullen we het met minder verpleegkundigen moeten doen in de toekomst door de vergrijzing maar ook krapte op de arbeidsmarkt.W e moeten de zorg slimmer en met meer hulp van technologie, ICT en ondersteunende diensten gaan geven.Voor het menselijke aspect/werk blijft dan tijd beschikbaar voor ieder die dit nodig heeft.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.