Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘EPD-aanbesteding ggz gaat full swing door’

Mario Gibbels
GGZ Nederland vindt het spijtig dat een aantal leveranciers zich heeft teruggetrokken uit de EPD-aanbesteding, maar de aanbesteding komt daarmee niet in gevaar, aldus Petra Blom, senior beleidsadviseur bij GGZ Nederland. “Er zijn nog steeds zes aanbieders over die er full swing mee bezig zijn.”
‘EPD-aanbesteding ggz gaat full swing door’

Bij de ggz-organisaties die deelnemen aan de aanbesteding zijn geen afvallers. Blom: “Dat zijn er nog steeds 38.”

Teruggetrokken

Blom wil niet ingaan op de redenen waarom een aantal leveranciers zich heeft teruggetrokken uit de aanbesteding. “Daar liggen bedrijfeconomische redenen aan ten grondslag, dat zul je de leveranciers zelf moeten vragen. Ik weet wel dat Regas lang heeft getwijfeld en pas op het allerlaatste moment heeft besloten om niet mee te doen.”

Verbetering

Niet alleen de ggz-aanbieders maar ook de leveranciers hebben er baat bij om mee te doen aan de aanbesteding, is de overtuiging van Blom. “Door de aanbesteding steken ze veel tijd en energie in de verbetering van hun product waardoor ze sterker staan op de EPD-markt”

Leveranciers

De leveranciers die nu nog meedoen aan de EPD-aanbesteding van de ggz zijn: Accenture/Vital Health, Chipsoft, Impulse, McKesson, Nedercare en Pinkroccade Healthcare.

Gunning

Vorig jaar werd de gunning uitgesteld omdat geen enkel EPD de toets der kritiek kon doorstaan. Begin februari wordt bekeken of de EPD’s van de leveranciers die nog meedoen, inmiddels wel voldoen aan de gestelde criteria. (ICTzorg – Mario Gibbels / Twitter)

Lees ook:

Geen GGZ-EPD aanbesteding voor Atos en Topicus

CSC stapt uit EPD-aanbesteding ggz

Bijna helft ggz-markt doet al mee aan gezamenlijke EPD-aanbesteding

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.