Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erasmus Centrum voor Zorgbestuur verwelkomt Helene Wüst

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Helene Wüst wordt de nieuwe programmadirecteur bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Zij gaat vanaf 1 juli dit jaar leiding geven aan het leiderschapsprogramma Top Class. Bovendien gaat zij nieuwe programma’s en diensten ontwikkelen.
Helene Wüst
Foto: Erasmus Centrum voor Zorgbestuur

Wüst heeft ruime ervaring in het besturen van zorgorganisaties. De afgelopen jaren was zij bestuurder van Woonzorgcentrum IJsselheem. Daarvoor was zij lid van de raad van bestuur van Vilans, kenniscentrum voor langdurige zorg. ‘Met Helene Wüst verwelkomen wij een innovatieve collega met een sterke inhoudelijke visie op de zorg en een drive om mensen en organisaties verder te brengen’, aldus Wilma van der Scheer, directeur Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

Leiderschapsprogramma

Wüst volgt Marlies Ott op als programmadirecteur van de Top Class. Ott heeft het leiderschapsprogramma sinds 2002 vormgegeven. Nu neemt Wüst het stokje over om strategische managers en professionals met bestuurlijke ambities klaar te stomen voor functies met eindverantwoordelijkheid. Wüst ziet dat er steeds meer van zorgbestuurders wordt gevraagd op vele fronten, zoals waardeoriëntatie, kwaliteitszorg, organisatieontwikkeling en financieel gezond zijn. ‘Ik kijk er naar uit om met mijn kennis en ervaring bij te dragen aan dynamisch, wijs en toekomstbestendig leiderschap in de zorgsector, aldus Helene Wüst.

Marlies Ott blijft betrokken bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, onder meer als programmadirecteur van het nieuwe programma Governance Class, een programma voor ervaren toezichthouders en voorzitters van raden van toezicht in de gezondheidszorg. Dat programma start in september dit jaar.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.