Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erasmus MC krijgt tweede toren

ROTTERDAM - De witte faculteitstoren van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam krijgt een broertje. Haaks op de beeldbepalende torenflat komt een tweede toren van eveneens 120 meter hoog.

Het gebouw is onderdeel van de nieuwbouw van het academische ziekenhuis waarvan de eerste fase in 2014 gereed moet zijn, zo blijkt donderdag uit een artikel in het ziekenhuismagazine Monitor.

Tweede toren

In de tweede toren komen ondersteunende voorzieningen, zoals laboratoria, kantoren, educatieve ruimtes en onderzoekcentra. De nieuwbouw vervangt de gebouwen van het aloude Dijkzigtziekenhuis, zoals Erasmus MC voorheen heette. Dijkzigt is gebouwd in de jaren zestig en zeventig. De nu op Rotterdam-Zuid gevestigde Daniël den Hoed Kliniek voor kankerbehandeling, krijgt ook een plek in het nieuwe ziekenhuis.

Dijkzigt

Tussen de nieuwbouw en het aangrenzende Sophia Kinderziekenhuis komt een openbaar gebied met een glazen overkapping. In de eerste fase van de nieuwbouw komen de afdelingen Oncologie, Afweer, Stofwisseling en Veroudering en Acute opvang en Bewegingsapparaat. Het ziekenhuis spreekt niet langer van afdelingen, maar van patiëntenthema’s. Elk van de onderdelen van het nieuwe pand krijgt een eigen gevelindeling. Ook komen er verschillende atria. Met de eerste fase is een bedrag van 475 miljoen euro gemoeid. (ANP)

Lees ook:

Superziekenhuis in Valkenburg

Ziekenhuizen mogen op eigen risico bouwen

Nieuwbouwplan Mesos te duur

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.