Eric Kindt verdedigt dividend Woonzorgnet

In een recente publicatie van Omroep Gelderland wordt een verband gelegd tussen gerealiseerde resultaten van met name de kleinere zorgorganisaties en mogelijk frauduleuze praktijken van de directies van deze zorginstellingen. Directeur Eric Kindt van Woonzorgnet werpt het leggen van dit suggestieve verband verre van zich.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
kindt400.jpg

‘Miljoenen aan zorggeld verdwijnen in zakken directeuren‘. Dat is de kop van een publicatie van Omroep Gelderland afgelopen maandag. Hoogleraren, professor Accountancy Jeroen Suijs en professor Openbare Financiën Harrie Verbon van Tilburg University verbazen zich in het stuk over de hoge winst en de hoogte van het uitgekeerde dividend bij tien Gelderse zorgbedrijven. In het rijtje staat ook Woonzorgnet Renkum. In 2014 maakte dat woonzorgbedrijf 1.920.051 euro winst bij een omzet van 9.465.362 euro, een winstpercentage van 20,3 procent.

Frauduleuze handelingen
‘Dat we een goed resultaat draaien zal ik niet ontkennen’, zegt Kindt. ‘De suggestie dat wij dit

2
355

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Het blijft interessant om te constateren dat er wel een grote aversie is tegen geldverdienen met goede zorg en niet tegen geld verkwanselen als slecht bestuur. In beide gevallen is het gemeenschapsgeld. In het eerste geval hebben we tevreden klanten!

  2. Lees alle reacties
  3. Woonzorgnet Renkum is dus gewoon een commerciële instelling, of kan ik het een bedrijf noemen? Voorop staat winst. Een rente van 8% behalen, niet mis zeg. Persoonlijk denk ik, dat als het kan in Nederland, hij gewoon datgene moet doen wat kan en mag. Maar Eric Kindt moet ook bedenken dat het gemeenschapsgeld is dat hij verdient. Verder denk ik dat het bedrijf weinig risico's kent, bij vermindering van de omzet krijgen zijn medewerkers waarschijnlijk minder uren toebedeelt, misschien hebben een aantal medewerkers wel nul- uren contracten. Ik zou graag willen horen welke risico's hij kan benoemen. De politiek moet er voor zorgen, dat er minder geld in de zakken gaat rollen van dergelijke bedrijven. Misschien moet de gemeente Renkum ipv dhr Kindt de tarieven gaan aanpassen en sterk verlagen bij deze organisatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.