Eric Kindt verdedigt dividend Woonzorgnet

In een recente publicatie van Omroep Gelderland wordt een verband gelegd tussen gerealiseerde resultaten van met name de kleinere zorgorganisaties en mogelijk frauduleuze praktijken van de directies van deze zorginstellingen. Directeur Eric Kindt van Woonzorgnet werpt het leggen van dit suggestieve verband verre van zich.
kindt400.jpg

‘Miljoenen aan zorggeld verdwijnen in zakken directeuren‘. Dat is de kop van een publicatie van Omroep Gelderland afgelopen maandag. Hoogleraren, professor Accountancy Jeroen Suijs en professor Openbare Financiën Harrie Verbon van Tilburg University verbazen zich in het stuk over de hoge winst en de hoogte van het uitgekeerde dividend bij tien Gelderse zorgbedrijven. In het rijtje staat ook Woonzorgnet Renkum. In 2014 maakte dat woonzorgbedrijf 1.920.051 euro winst bij een omzet van 9.465.362 euro, een winstpercentage van 20,3 procent.

Frauduleuze handelingen
‘Dat we een goed resultaat draaien zal ik niet ontkennen’, zegt Kindt. ‘De suggestie dat wij dit

2
266

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.